понеделник, 28 ноември 2016 г.

AMITALA - от къде идва името ...

       Здравейте,
 Предполагам сте обърнали внимание на снимката на профила ми :) Ако не сте - сега е момента!


      Искам да ви разкажа за Амитала. Всъщност тя е една уникална кукла. И като казвам
" уникална " имам впредвид точно това. Изработена е от една много талантлива дама Корнелия Хараланова. Тя създава кукли, всяка със собствена индивидуалност, всяка със собсвено име и своя история.
     Бях искрено впечатлена от нея от доста време и я следя във facebook По принцип не се впечатлявам лесно от кукли , не съм и имала такива особено.Естествено, като всяко момиченце ,съм имала момент от живота ми , в които съм си играла с кукли барби , които по онова време бяха хит. Но играта ми винаги се въртеше около това да им направя къща от картон, кола или холова гарнитура и ако не правех картонени неща им шиех дрехи .Забавните игри със самите тях бяха само когато бях с най- добрите ми приятелки :) както и да е ...Куклите по скоро са ме плашили от колкото да ме накарат да изпитвам любов към тях ( което се предполага , че трябва да правят )и затова никога не съм изпитвала желание да притежавам такава. Тези бяха различни - може би защото са от плат , може би защото са толкова цветни  - с розова или лилава коса, оранжева или червена ,може би заради излъчването, незнам , но те ме Вдъхновяваха. Възхищавах се на умението да се изработи такава кукла, на въображението, на детайлите ( типично за дева :))...
      Всичко се промени един ден ....когато видях Амитала. За първи път се влюбих в кукла. Изпитах толкова силно желание да я имам. Имах чувството , че ако не е при мен част от мен ще ми липва. Може би точно това беше - виждах себе си в нея. Виждах част от мен , която ми липсва. Частта от мен , която живееше във фентъзи света. Тази ,която ходеше на L>A>R>P. Тази, която яздеше коне , стреляше с лък.Тази, която си правеше фентъзи дрехи и се биеше с меч.Тази, която хората мислеха за луда :) За много от вас тук сигурно има една голяма въпросителна, но за друга част ,която ме познават , ще разберат за какво говоря :)
 Амитала бях аз.
       За мое щастие я видях навреме. KorNiSHonka има стратегия да казва предварително в кой ден и час куклите ще са налични и това е времето , в което ако успееш да си пръв можеш да я имаш, което си е забавно , защото реално ти дават и шанс да се бориш , за това което искаш .Е , аз успях да съм първа. Както обичам да казвам -осинових я . И да ви кажа ,още по- прекрасна е на живо! Личи си любовта , с която е правена и таланта.А детайлите, о детайлите - колко време ги гледах и се чудих :) 
 За потвърждение на това , което аз чувствах -нямаше човек ,който като я види и да не ми каже " ама тя много прилича на теб" , при което много се радвах, защото ако сега се  запознаем и направите сравнение ,едва ли ще откриете голяма  прилика , но тя беше отражение на начинът ,по които хората ме виждаха. На това, което е вътре в мен...
     Както казах отдавна трябваше да започна с този блог. Едно от нещата , което ме забавиха беше името. Не можеш да сложа каквото и да е име - трябваше да е нещо ,което представя мен, което ще е за дълго и което да събира всичко, което обичам в едно. И една вечер просто ме удари ! Трябва да е това име! Да, това трябва да е ! Има всичко в нея. Има всичко , което обичам - изкуство, крафт елемент, фентъзи света ми ,дори червената коса. Перфектно!
  И така това беше началото....

  

Няма коментари:

Публикуване на коментар